Slovenië: Ljubljana in één dag

Op de weg naar onze tweede overnachtingsplek reden we over Ljubljana. De hoofdstad van Slovenië en dat was een hele fijne verrassing.

Ljubjlana is met ongeveer 270.000 inwoners een kleine hoofdstad, maar dat maakt helemaal niets uit. Na drie dagen in de bergen hebben gebivakkeerd, was deze stad heel goed gepland. We bezochten de stad op een zondag en ook op een zondag was er veel leven in de stad. Niet alle winkels waren open, maar dat mag de pret niet drukken.

Volgens sommigen wordt het ‘het kleine Praag’ genoemd en hoewel het alweer vijf jaar geleden is dat ik door de Praagse straten liep vond ik het best wel iets op Praag lijken. Alleen Ljubljana heeft mooier weer.

In de paar uurtjes dat we door Ljubljana liepen namen we ook een kijkje bij de burcht van Ljubljana. De burcht is bijna even oud als de stad en heeft door de jaren heen verschillende doelen gehad. Als bescherming, gevangenis en kasteel. Tegenwoordig is het ook een museum. Het is een hele klim naar boven, maar het uitzicht boven is het waard. Als je toch liever niet naar boven klimt is er ook nog een lift naar boven.

  

In de paar uurtjes dat we rond liepen kwam ik erachter dat ik deze stad toch wel heel erg leuk vind. Ik was er ook graag nog iets langer gebleven en gegeten, maar dat paste helaas niet in de planning.

Mooi excuses om nog eens heen te gaan toch?

3 Comments

 1. Bianca 28 juli 2015

  Wij gaan ook een dagje. Eind september! Hopelijk nog mooi weer. Het ziet er erg mooi uit!

  Beantwoorden
 2. Dina 29 juli 2015

  Dat is inderdaad een goed excuus om er gewoon nog eens naartoe te gaan! Ik wilde vroeger altijd zo graag naar Ljubljana, omdat ik de naam gewoon zo leuk vond.
  Dina onlangs geplaatst…Winactie voor de Disney-fans: DwaaleilandMy Profile

  Beantwoorden
 3. Annebelle 2 augustus 2015

  Heel schattige stadje, ook leuk voor de portemonnee!
  Annebelle onlangs geplaatst…Get smarter this summerMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge