Ik ging op vakantie naar Spanje!

Het is alweer bijna 3 weken geleden en ik ben mijn bruine kleurtje allang weer kwijt, maar ik wilde mijn ontzettend toffe vakantie toch nog even met jullie delen! Die ontzettend toffe vakantie ging naar Andalusië dit jaar. Tijd voor een paar mooie plaatjes?

Deze prachtige berg is Gibraltar. Een klein stukje Engeland in Spanje. Eigenlijk waren we niet van plan om hierheen te gaan, maar naar Tarifa. Onderweg pikte we twee lifters op uit Litouwen die onderweg naar Gibraltar waren dus veranderde wij onze plannen en hebben we ze naar Gibraltar gebracht. We dachten eraan om toch nog de auto daar te parkeren en te kijken, maar het was er zo ontzettend druk! Ons niet gezien. Wij zijn weer weggereden.

Ronda

Als je ooit naar deze stad wilt: GA VROEG! Wij waren er rond een uur of half tien en verlieten de stad rond 13:30. In de middag kwamen de bussen vol met toeristen aan en de stad is gewoon mooier zonder al die hordes mensen.

Als je naar Ronda gaat, check dan ook de tuinen achter de brug dichtbij de oude brug! Ik hou van de rustige plekken ontdekken in een toeristische stad.

Garito’s geboorteplaats

De achterliggende gedachte van onze reis naar Andalusië was eigenlijk een bezoek aan de Staatsstoeterij en de geboorteplaats van Garito. Maar helaas bleef het hek potdicht. Ik wist dat de stoeterij alleen op zaterdags geopend was voor publiek, maar wij kwamen op vrijdagavond aan en gingen zaterdags weer naar huis. Dat ging hem op zaterdagmorgen dus niet lukken. Ik heb nog voor de deur gestaan, gehoopt dat ik naar binnen mocht maar tevergeefs. Reden voor nog een reisje naar Spanje dus.

El Torcal de Antequera

Zag je op alle andere foto’s een prachtige blauwe lucht, in de bergen bij Antequera was het de eerste dag echt slecht weer! Regen kwam met bakken uit de hemel op weg naar Antequera en we wisten niet zeker of we door moesten rijden, maar blij dat we het gedaan hebben. Daar klaarde het iets op en miezerde het alleen maar dus maakte we een kleine wandeling. Het is echt een tof natuurpark en de mist gaf het ook wel een mysterieus gevoel. Toch denk ik dat het er ook heel fijn is met iets mooier weer.

Sevilla

Sevilla was echt een fijne stad, waar we een stierenring in gingen, onze auto op een gratis parkeerplek parkeerde en ik bang was dat hij daar niet meer stond toen we terugkwamen. Altijd spannend met een huurauto en onbekend terrein. Overigens is die parkeerplaats wel echt aan te raden. Je kunt je auto daar gratis parkeren en met de metro de stad in. Beetje zoals de P+R bij ons in Nederland. Heel fijn, hoef je niet in zo’n grote stad na een veel te dure parkeerplaats te zoeken.

Sevilla was prachtig, maar wij gaven de voorkeur toch aan de stad Cordoba. Die stad was minder druk, voelde meer Spaans en is ook gewoon prachtig! Sevilla was namelijk druk, er stonden voor veel bezienswaardigheden hele grote rijen en daar wil je niet in staan met zulke hoge temperaturen.

Prachtige uitzichten

Andalusië is echt prachtig als het om uitzichten gaat. Bergen vervelen nooit!

Tips voor Andalusië

  • Neem strandschoenen mee. Onze tere voeten zijn die rottige kleine steentjes niet gewend en het doet echt pijn aan je voeten!
  • We hebben elke nacht ergens anders geslapen en slaapplekken die we kunnen aanraden zijn: Casona los Moriscos. Een super aardige man runt die hotel. Het was geen prachtige slaapplek ofzo, maar we hebben tot lang buiten gezeten en gekletst met deze man en dat was gewoon heel gezellig. Daarnaast verbleven we bij Hotel Bodega El Juncal. Een wijngaard met een hotel. Dit was echt heel tof! De rode wijn echt heerlijk! En als laatste The Spot Central Hostel in Sevilla. Hier hebben we één nachtje in de stad geslapen. Schoon, netjes, gratis ontbijtje en vriendelijke mensen.
  • Er wordt weinig Engels gesproken Op sommige plekken gewoon helemaal niets. Dan is het handig dat je iets van Spaans kunt.
  • Niet overal eten ze laat. Toen we bij Bodega El Juncal verbleven ging het restaurant pas om half negen open. Bij het volgende hotel ging de kok om half negen naar huis en kwamen wij pas om negen uur aan. Oeps.
  • Ga tussen 14:00 en 16:00 niets doen! Wij reden meestal van de ene plek naar de andere. Het was namelijk echt snikheet. Ik snap wel waarom die Spanjaarden dan een siësta doen.

Het was een hele fijne vakantie en ik denk dat het alweer tijd is voor de volgende reis. Wanneer kunnen we weer? 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.