Een grote update over de afgelopen tijd

Ik laat tegenwoordig niet zoveel meer van mij horen via mijn blog, maar af en toe heb ik toch weer zin om een verhaaltje te typen en dat is dus ook vandaag zo. Dus weer een klein verhaaltje van mijn kant over wat me de afgelopen tijd bezig heeft gehouden.

Hof van Saksen

Ik had al eerder verteld dat ik begin dit jaar een nieuwe baan vond bij het Hof van Saksen en daar ben ik nog steeds. Eind september kreeg ik contractverlening en nog een paar dagen dan is de drukste maand van het jaar voorbij. Die oktobermaand is niet niets op het resort. Ik werd al een beetje bang gepraat door mijn collega’s, maar toen de Nederlandse herfstvakantie begon ging het ook echt los! Daar waar ik normaal ongeveer 30 uur per week draai, stond ik nu bijna 50 uur op de werkvloer. Drukke lunch en dan ook nog eens voor 250 tot 300 gasten diner draaien. Zelfs ’s nachts in mijn dromen ging het werk gewoon door. Het was even flink aanpoten, maar de Nederlandse vakanties zijn voorbij. Alleen de Belgen hebben nog vakantie en dan wordt na volgende week weer normaal. Kunnen we ons opladen voor december. Nu vraag je je misschien af hoeveel gasten er dan kunnen verblijven op het resort en het antwoord daarop is +- 3100. Veel hé?

De viervoeters

 

Karel heeft onze vakantie ook overleefd. Dat vond ik nog wel even spannend. Hij is gewoon thuis gebleven en de vorige eigenaren lieten hem ook wel eens een week alleen als ze weggingen, maar zou hij ons wel weer lief vinden als we terugkwamen? Ik hoefde me nergens zorgen om te maken. Toen we weer thuis kwamen stond hij al bij de deur te miauwen en sliep in no-time weer op zijn eigen plekje in huis. Gelukkig maar! Karel is namelijk nogal een zinnige kat en het duurde eventjes voordat wij zijn vertrouwen hadden gewonnen toen we hier net kwamen wonen. Dat vertrouwen heeft de vakantie gelukkig overleefd! Hij heeft laatst nog twee muisjes voor de deur gelegd voor ons. Heel fijn…..

Met Garito heb ik ondertussen alweer wat wedstrijdjes gereden waar ik zelfs een keer tweede werd. Prijs! We zijn op trainingsweekend bij Noor Tanger geweest, we mochten proefpersoon zijn voor iemand die zijn instructeursdiploma wil halen, er staan in november, december en januari weer wedstrijden op de planning en ik ben er afgelopen week keihard afgevallen. Paardrijden met hoogte- en dieptepunten. Letterlijk dus. Ach, het is zeker wel 9 jaar geleden dat ik van een paard was gevallen en nog nooit op buitenrit. Eens moet de eerste keer zijn toch? Ik viel wel keihard, maar gelukkig had ik mijn bodyprotector aan. Die heeft toch echt mijn rug  gered. En dan zijn er mensen die buiten rijden zonder cap op. Brrrr.

En Sandro komt bijna naar huis! Deze week wordt hij van het land naar stal gehaald en dan gaan we hem ophalen. Dan wordt hij gecastreerd en mag hij samen met zijn broertje de winter doorbrengen in Veenhuizen. Hartstikke gezellig. Hoop ik dan. Misschien vinden ze elkaar wel helemaal niet lief.

En Kyra is er natuurlijk ook nog. (Ja, ik heb mijn cap nog op. Na het rijden merk ik vaak niet dat ik hem nog op heb en ga ik nog van alles doen) 

Vakantie

Ik ging met E. op vakantie naar Zuid Spanje, maar ik ging met mijn ouders, zusjes en E. ook nog een weekendje naar België. Dat weekend dat veel te warm was voor oktober begrippen. Weten jullie nog? Wat was het heerlijk! Het weer was fantastisch, we liepen het blotevoetenpad in zomerjurkje, hadden een fotosessie (ja, we moesten expres allemaal een witte blouse en spijkerbroek meenemen van moeders) en we sloten de maandag af bij een dierbare vriendin in Limburg waar we ook nog hele lekkere ijsjes gingen eten. Vaste prik in Limburg!

En verder nog

Dit ziet er echt niet uit hé? Toen ik 25 werd maakte ik deze taart, de vulling had ik alleen niet ver genoeg doorgekookt waardoor hij niet wilde opstijven in de koelkast en ik hele vloeibare karamel had. Maar lekker dat het was! Het was de twixtaart uit het Guilty Pleasures kookboek en echt voor herhaling vatbaar.

Ondertussen knutsel in nog steeds fijn verder met het maken van kleding. Ik heb mijn blazer bijna af, ik ben een broek aan het maken, ondertussen een jurk gemaakt. Ik hou mezelf wel bezig en ik leer overal weer van. Blijkbaar kun je niet zomaar de hals aanpassen in een jurk, want dat gaat er eigenlijk gek uitzien. Een stretchbroek kun je wel een maat kleiner maken in plaats van een maat groter. Nu valt hij namelijk véél te groot uit en ik wilde geen joggingbroek maken. En zolang je er niet de schaar inzet kun je nog een heleboel aanpassen. Je eigen kleding maken is zo leuk! In oktober ben ik nog naar de stoffenbeurs in Zwolle geweest en zoveel leuks gekocht! Ik kan nog wel even vooruit.

Wat ga ik de komende tijd nog doen

Nou werken natuurlijk en een Duitse cursus volgen op het werk. Omdat we zoveel Duitse gasten hebben, krijgen we als medewerkers de mogelijkheid ons Duits bij te spijkeren. Heel handig natuurlijk, ik vind het heel handig maar lastig in praktijk te brengen. We leren namelijk niets over grammatica of iets dergelijks, we leren zinnen en gesprekken die we kunnen gebruiken in het restaurant. Maar als de Duitse gast iets vraagt wat ik niet heb geleerd moet ik natuurlijk wel ook antwoord geven. Dat gaat nog niet zo goed. Dus de gast spreekt Duits en ik antwoord in het Engels zeg maar. Werkt prima! Ik blijf oefenen en als we er echt niet uitkomen dan roep ik mijn collega’s erbij. Ik heb verschillende die spreken vloeiend Duits.

Daarnaast moet ik eens even bedenken wat er op mijn Sinterklaas lijstje moet staan. In november heb ik een vrijgezellenfeest en organiseer ik de komende maanden weer wat wedstrijden. Ik wil het boksen weer oppakken, want dat heb ik al lang niet meer gedaan. Mijn trainer heeft een nieuwe sportschool in Assen geopend en geeft veel meer lessen dus waarschijnlijk beter te combineren met het werk. De naailessen beginnen ook bijna weer, dus kan ik elke week op pad met de naaimachine. Ondertussen ben ik wel weer een beetje verdrietig dat het alweer zo snel donker en koud wordt. Ik heb gewoon al eens de ramen moeten krabben! Maandag ga ik op zoek naar een nieuwe winterjas. Ik moet onze nieuwe salontafeltjes nog in de lak zetten en ik wil eigenlijk ook onze slaapkamermuur schilderen. Een goede vriendin vliegt in december naar de andere kant van de wereld om samen met haar vriend te gaan reizen. Ze hebben geen retourticket. Spannend eigenlijk. We wonen alweer bijna één jaar in Bovensmilde dus dat vraagt om een feestje of niet?

Dat was het eigenlijk wel weer. Ik vind het erg leuk dat jullie er nog zijn en af en toe nog eens mijn sporadische berichten lezen. Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.