A little peek into my life #10

Hallo allemaal. Wat leuk dat jullie er nog zijn en af en toe nog eens mijn sporadische berichten lezen! Vandaag ook weer eens 1. De laatste was van februari en dat is toch al wel heel erg lang geleden. Dit jaar echt een blogdieptepunt. Ik heb wel geteld 3 keer iets geschreven in 2018. Zoals ik al zei, een dieptepunt dus. Daarnaast moest ik heel veel van mijn oude berichten verwijderen, omdat de foto’s niet meer zichtbaar waren en had ik gewoon helemaal geen zin meer in. Maar toch kriebelde het ergens. Ik vond het heel erg leuk om oude berichten terug te lezen en gewoon af en toe te schrijven. Dus bij deze weer een stukje.

Ik zal jullie eerst eens vertellen wat ik ongeveer in de maanden maart, april, mei, juni en juli heb gedaan. We zijn tenslotte alweer augustus (nu al!). In februari schreef ik dat ik de laatste werkdagen bij Fellini in Assen had. Een hele gekke gewaarwording en ik had nog niet meteen een andere baan. Daarom was ik de hele maand februari vrij en dat was gek. Ik besteedde mijn tijd vooral achter de naaimachine en ben zelfs begonnen met breien. Tussendoor was ik dus op verschillende sollicitatiegesprekken en had ik een aantal proefdagen. Uiteindelijk begon ik per 1 maart bij het Hof van Saksen. Een vakantieresort vlakbij huis.

Dit is mijn uitzicht vanaf de personeelsparkeerplaats.

Via een oud-collega kwam ik hier terecht en werk daar nu in 1 van de vijf restaurants. Ik vermaak me prima en vakantiegasten zijn hele leuke gasten. Ja, het was keihard werken de afgelopen snikhete weken in onze zwarte spijkerbroek en zwart overhemd (voor ons geen zomertenue) dus het is helemaal niet erg dat het wat minder warm is.

Foto’s van een proeverij van gerechten van een nieuwe menukaart. Zo leuk en niet geheel onbelangrijk: heel erg lekker!

Karel had de afgelopen weken wat last van zijn blaas of dat dacht ik in ieder geval dus gingen we naar de dierenarts. Hem in dat mandje krijgen was nogal een klus, maar bij de dierenarts was hij heel erg braaf. Een aantal onderzoeken, medicijnen, voer en een rib uit mijn lijf minder stonden we weer buiten. Ik heb het idee dat het weer wat beter gaat, want de dweil wordt opeens een stuk minder gebruikt. Gelukkig maar.

Samen met Willeke deed ik de basis wijncursus van de wijnstudio in Leeuwarden en haalde we beide ons certificaat. Geslaagd! Het was zo ontzettend leuk om meer over wijn te leren en ik wil nog graag meer leren.

Ook bestelde ik een doos vol met wijn bij The Taste Club. Ik vind dit een heel leuk idee. Je vult een kleine test online in en dan krijg je een box thuisgestuurd met wijnen die passen bij jouw smaakprofiel. Het is een abonnement dus je krijgt de box elke maand, maar je kunt hem ook op pauze zetten of een maand overslaan. Dat deed ik ook, want ik drink nooit 6 flessen wijn leeg in 1 maand. Dus ik krijg is september een nieuwe doos. Ik ben nu al benieuwd wat er in zit!

Deze was bijvoorbeeld echt ontzettend lekker! In mijn box zaten 3 rode en 3 witte wijnen, maar je kunt ook 6 witte en 6 rode wijnen kiezen als je dat lekkerder vindt. Maar deze rode wijn was ontzettend lekker! Lekker fruitig en niet al te zwaar. Dat lust ik wel!

Samen met Willeke en een aantal collega’s van mijn pap deden we mee aan de Axmen Challenge in Emmen. We hadden een klimklautertocht van ongeveer 8 kilometer en het was echt ontzettend leuk! Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen, de sfeer was fantastisch, we liepen door de oude dierentuin in Emmen dus dat was ook heel erg leuk. Het allerleukste? De monkey bars zijn gelukt! Het ging niet super soepel, maar ik kwam aan de overkant zonder te plonsen. Yes!

Een afspraakje met mijn oudste vriendinnetjes. We zijn al 10 jaar vriendinnen en zaten bij elkaar op de middelbare school. Als ik daar over na ga denken voel ik me echt oud.

Het was even schrikken toen we hoorden dat de hond van de ouders van E. een beroerte had gehad. Gelukkig is ze na een paar weken weer (bijna) helemaal de oude en dat is heel erg fijn!

1 van mijn zusjes loopt stage bij een gevangenis in Veenhuizen en die had een open avond. Het was reuze interessant om zo de mogelijkheid te hebben de gevangenis in het dorp van de binnenkant te bekijken en op de binnenplaats rond te lopen. Er zijn verder geen foto’s gemaakt. Er mogen namelijk geen telefoons mee naar binnen, maar bij de uitgang kon het natuurlijk wel.

In april werd deze bonte viervoeter geboren en ik was bij de geboorte! Wat een geluk! Maandags was ik naar mijn ouders gereden om bij Verona te kijken. Mijn vader zei dat het wel eens kon gebeuren die avond en  toen ben ik snel heen en weer gereden voor een pyjama en tandenborstel en bleef ik slapen. ’s Avonds elk half uur even kijken, maar niets leek erop dat er daadwerkelijk een veulentje zou komen. Voordat ik op bed ging nog eens kijken en toen om half 2 ’s nachts de wekker maar gezet. Dus midden in de nacht het bed weer uit en (gelukkig) was de bevalling begonnen.  Met een beetje hulp van mijn vader was Karlos er snel en na anderhalf uur had hij gegeten en gedronken en kon ik weer op bed. Zo tof om dit eens mee te maken.

Dit is momenteel dus onze kudde. Vier verschillende kleurtjes. Leuk hé?

Sandro is er natuurlijk ook nog. Deze meneer is alweer bijna 1.5 jaar oud.

Met de hitte van de afgelopen weken hadden mijn plantjes het allemaal best zwaar. Ik had ze allemaal verhuisd naar het plekje met de meeste schaduw en ze hebben het allemaal overleefd. Woehoe!

Kyra kwam ook af en toe nog eens op visite.

Natuurlijk deed ik nog meer dingen de afgelopen maanden (waar geen foto’s van zijn, omdat mijn telefoon zonodig kapot moest gaan)
  • Ik en E. waren in april 5 jaar samen
  • Was er een broers en zussendag vanuit studentenvereniging Dizkartes
  • Kocht ik weer teveel stof op de stoffenbeurs in Groningen
  • Vroeg ik een wedstrijdstartpas aan en de eerste officiële wedstrijd ondertussen gereden
  • Gingen vrienden trouwen en was het een fantastische trouwerij!
  • Daarbij hoort natuurlijk ook een vrijgezellenfeest en dat was ook geweldig!
  • Hadden mijn zusjes allebei een 22 diner voor vriendinnen. Dus stond de familie in de keuken om lekkere dingen voor het diner te maken.

Nou dat was het eerst wel weer eigenlijk. Eigenlijk een beetje een bij elkaar geraapt zooitje, maar dat past wel in het straatje van deze website 🙂 Dankjewel voor het lezen en tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.